Barnas aller beste kokebok
- År: 2021
- Kategori:
- Bøker
- Utmerkelser:
- Kokebokprisen 2021 (nominert)
- Bilder: 8
- Tekst: 941 tegn
Gjennom ti år har tusenvis av barn i Oslo, Trondheim, Kristiansand og Ringsaker lært seg å lage mat på Geitmyra matkultursenter. Underveis har de testet oppskrifter og funnet fram til favoritter. I denne boka har Erik Røed samlet de aller beste oppskriftene samt masse nyttige råd og tips. Dette er en kokebok for barn, som barna har vært med på å utvikle.
Det aller viktigste i arbeidet med denne boka var å gjøre den enkel og intuitiv å bruke. Oppskriftene skal gjøre det enkelt og morsomt å lage mat. Vi har brukt farger for skille mellom beskrivelser, ingredienser og fremgangsmåte og vi har brukt piktogrammer for å hjelpe til med navigasjonen. Alle piktogrammene er tegnet spesielt for boka. Matlaging skal også være gøy. Og Geitmyra oppfordrer til lek. Inspirert av Geitmyras logoer som er avtrykk av gulrot, fisk osv. Har vi laget overskriftene i potettrykk. I tillegg har vi trykket med alt vi har kommet over av frukt og grønnsaker.
Boka skal distribueres til skoler rundt i landet for bruk i undervisning. Det har derfor vært viktig å holde både kostnader og vekt nede slik at det blir så mange bøker som mulig. Boka er derfor liten og hendig og bundet inn med flexcover. Solid og lett å få med seg.
- Forfatter: Erik Røed
- Designer & illustratør: Eivind Stoud Platou
- Fotograf: Lars Petter Pettersen
- Forlag: Press
- Redaktør: Trygve Riiser Gundersen