Karlas KjøkkenHverdagsmat på menyen
- År: 2017
- Kategori:
- Bøker
- Utmerkelser:
- Beste norske kokebok 2017 (nominert)
- Bilder: 29
- Tekst: 845 tegn
Karla Siverts var kjøkkensjef på restauranten Smalhans i Oslo frem til hun døde av kreft, bare 29 år gammel i 2016. I denne boken har elleve av Norges fremste kokker – alle nære venner og kolleger av Karla – laget sine favoritter blant Karlas husmannsretter.
Karlas kjøkken tar utgangspunkt i Karla Siverts husmannsretter som hun serverte på restauranten Smalhans. Tanken med bokas utforming var at den skulle være ujålete, men gjennomarbeidet – slik som Karlas mat. Oppskriftene er ryddige og godt forklarte. Og inspirert av Karlas egne håndskrevne oppskrifter, er det skrevet inn tips og kommentarer for hånd. Boka er et dugnadsprosjekt og fotografiene i boka er tatt av flere forskjellige fotografer.
Midt i boken kommer det 16 sider med festmat, Krøsus, disse sidene er trykket på bestrøket papir og har et annet uttrykk enn resten av boken.
- Designer: Eivind Stoud Platou
- Illustratør: Ingrid Rognstad
- Fotograf: Veslemøy Vråskar
- Fotograf: Mette Møller
- Fotograf: Øystein Klock
- Forlag: Press
- Redaktør: Trygve Riiser Gundersen
- Trykkeri: Printer Trento (Italia)